Dressoirs - Slimme schoonheden
Schoonheid die slechts oppervlakkig is, kan kortstondig fascineren. Echte schoonheid daarentegen zal u uw leven lang overtuigen. Daarom zijn dressoirs van DELIFE niet alleen nobele blikvangers voor uw woonkamer, ze overtuigen u vooral door hun praktische interieur van de hoogste kwaliteit. Of het nu in veel schuifladen is of achter schuifdeuren, al uw schatten zijn altijd veilig opgeborgen. Onze dressoirs en ladenkasten kunnen geheimen vakkundig verbergen. En daarin ligt zijn grootste magie!
praktisch, esthetisch, veelzijdig
Uw huis is een plek waar u zich prettig voelt en die u naar eigen inzicht kunt inrichten. Vooral in kleine kamers of smalle gangen is het belangrijk om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Dat kan met de praktische dressoirs van DELIFE. De langwerpige, smalle kasten bieden u veel bergruimte achter hun laden en deuren, en extra bergruimte op het meubelstuk. Een modern dressoir is ten minste 120 centimeter breed en maximaal 100 centimeter hoog, zodat u gemakkelijk bij alle voorwerpen kunt.
Ze passen gewoon overal - praktische dressoirs
Nog niet zo lang geleden was het dressoir een soort schaduw in Duitse huizen. Niet dat de halfhoge kasten niet vaak voorkwamen, maar ze maakten meestal deel uit van een samenhangende meubelserie of waren gewoon zo eenvoudig gehouden dat ze, in schril contrast met de bank, gewoon geen verdere vermelding waard waren. Dankzij nieuwe of herleefde inrichtingsstijlen, zoals romantisch landhuis, barok of zelfs vintage, is daar de laatste jaren gelukkig verandering in gekomen. Dressoirs in opvallende en unieke ontwerpen, vaak in flitsende kleuren of met romantische prints, zijn erg in de mode. En terecht, naar onze mening. Want dressoirs maken het niet alleen veel gemakkelijker om ingewikkelde kamers in te richten, zoals in een zolderwoning met schuine plafonds, ze passen dankzij hun multifunctionaliteit ook in werkelijk alle kamers. Als dressoir in de keuken voor het stijlvol opbergen van uw servies, in de slaapkamer als klassieke ladekast, in de woonkamer als tv-meubel en zelfs als schoenenkast in de gang, dressoirs slaan altijd een goed figuur. Dankzij de verschillende uitvoeringen met laden, vakken of veel deuren vindt u altijd precies het dressoir dat aan uw wensen voldoet. Voor de slaapkamer kunt u het beste een dressoir met veel laden kiezen. Deze zijn praktischer voor sokken en ondergoed dan 2- of 3-deurs ladekasten. Deze spelen dan weer een grotere rol in de woonkamer of de keuken, omdat ze gewoon geschikter zijn voor het opbergen van dvd's, videospelletjes en consoleaccessoires.
Een dressoir? Ladekast of buffetkast?
Het toenemend gebruik van Engelse termen, ook in de meubelindustrie, kan voor de ene of de andere klant een beetje verwarrend zijn, maar in het geval van het dressoir is het zinvol, omdat men het er vaak niet echt over eens is of dit meubel nu een ladekast of een dressoir is. Kunsthistorici die gespecialiseerd zijn in de oorsprong van meubelen en meubelstijlen classificeren dressoirs doorgaans synoniem met dressoirs. Het is moeilijk te geloven dat de halfhoge kasten afkomstig zijn van tafels en ten laatste vanaf de laatgotiek een vast onderdeel vormden van elk statig interieur. Waardevol serviesgoed was opgeslagen achter hun deuren. Vaak stonden deze dressoirs vrij in de kamer en waren ze aan alle kanten versierd. Dit lijkt ons vandaag de dag nogal onpraktisch en ruimtevretend, maar er moeten legitieme redenen voor zijn geweest, waarover wij kunnen speculeren. Een klassiek dressoir heeft geen of heel weinig laden, dus als uw dressoir bijvoorbeeld wordt gedomineerd door schuifdeuren, kunt u het met recht een dressoir noemen. In de meeste huidige dressoirtrends wordt de toenemende invloed van het klassieke ontwerp van een ladekast echter steeds zichtbaarder. In tegenstelling tot het dressoir ontwikkelde de ladekast zich rond het einde van de 17e eeuw uit de commode. Revolutionair was de praktische uitvinding van laden, die veel gemakkelijker konden worden gevuld en waarin het eindelijk mogelijk was de verschillende inhouden handig te scheiden. Om deze reden noemden de Fransen dit meubelstuk "commode", wat gewoon "handig" betekent. Dus als de nadruk van uw dressoir op de laden lag, doet u alles goed wanneer u commode zegt tegen uw meubelstuk.
Van welk materiaal moet het dressoir gemaakt zijn?
Terwijl dressoirs vroeger bijna uitsluitend van massief hout werden gemaakt, vindt men ze vandaag in een grote verscheidenheid van materialen, gaande van metaal tot vezelplaat met gemiddelde dichtheid. Het voordeel van het laatste is dat het meestal lichter is en dus gemakkelijker te vervoeren. De oppervlakken van deze dressoirs zijn met lak behandeld en krijgen een prachtige glans. Bij deze zogenaamde hoogglansmeubelen moet men er echter een beetje op bedacht zijn dat de lak op de bijzonder gevoelige plaatsen kan afbladderen als de deuren en laden te vaak worden geopend en gesloten. Daarom zijn dressoirs in hoogglans minder geschikt als ladekast voor de was, maar veel beter in de woonkamer, bijvoorbeeld om documenten in op te bergen die u niet elke dag hoeft te raadplegen. Voor de slaapkamer of voor gebruik als schoenen- of keukenkast zijn dressoirs van massief hout, zoals eiken of acacia, nog steeds het meest zinvol. Deze zijn bijzonder robuust tegen krassen en slijtage en zullen u dus jarenlang veel plezier verschaffen.
Welke ladekast u ook kiest, welke buffetkast u ook bestelt, bij DELIFE vindt u echte designpareltjes waarvan de buitengewone uitstraling u zal inspireren. Dankzij de hoogwaardige afwerking van al onze meubelen, maken wij het u gemakkelijk om uw eigen koninkrijk binnen uw vier muren te creëren. Bestel uw nieuwe dressoir bij DELIFE, eenvoudig op rekening, met betaling in termijnen en vele andere handige betaalmethoden.